Senaste inläggen

Konsten att vara en separerad förälder. Lilleman är nu 5, 5 år och det märks att han börjat testa gränser, stöta bort mig och känna sig stor. Från att ha haft en väldigt gosig och snäll kille har jag en liten mini-tonåring med uppfattingen om att allt mamma gör är fel. Det tar såklart på både tålamod och självförtroendet av mig själv som förälder. Jag har valt att tackla det kärleksfullt och bemöta hans krav om att få vara mer hos pappa. Jag har samma gränser och tillåtanden som vanligt, för att föröska bibehålla balansen. Idag var en jämn och skön dag för hans humör och vi hade en mysig dag på stranden innan han lämnades till pappa. Då ville han inte åka med pappa.. Såklart vill jag ju känna att han vill vara hos mig men mest av allt vill jag att han ska vara lycklig och må bra. Det är en svår balansgång att få honom att må bra utan att gå allt han önskar tillmötes, för struktur och rutiner behövs ju. Nåväl, han åkte iallafall glatt med pappa efter en liten pratstund och det faktum att jag och pappa är vänner gör det hela iallafall mycket enklare.

Ha en skön kväll gott folk! :)

Läs hela inlägget »

Hemkunskap!

Hej bloggen. Idag sitter jag på hemkunskapslektionen med ett gäng sexor framför mig. Det är fullt upptagna med att skriva om matfusk. Jag tyckte det var en viktig del av deras undervisning att faktiskt lägga tyngd på vad vi stoppar i oss (Biden visar ju just Lottas magsäck, så jag tyckte den passade fint :) ) och hur lurade vi kunsumnter kan bli om vi inte är uppmärksamma och pålästa.
När det gäller min egen mat är jag oftast nogrann och köper ekologiskt, närproducerat och så vidare. Ännu viktigare är det när det gäller mitt barn, känner jag. Där kommer även förskolan in, eftersom han spenderar mycket tid där (tyvärr) och såklart intar flera mål om dagen. Äter han besprutad frukt? Äter han danskt kött? och så vidare.. Kanske dax att ta reda på lite fakta :)

Kram på er!

Läs hela inlägget »

Här kommer vi löpande lägga upp funderingar kring barns pedagogiska och aktiva vardag, varvat med smaskiga recept på nyttiga mellanmål och snacks för små aktiva knoddar.

Läs hela inlägget »

Senaste kommentarer

  • Kerstin J Segerlind » MatFusk!:  ”Roligt att läsa om de olika aktiviteter som nu finns till buds hos er.”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

Payson logo